mandag 30. desember 2013

Nyårsinspiration; vi dukar till fest!

Åker du bort, eller fixar du årets nyårsfest hemma hos dig själv?

Ibland är det helt enkelt skönt att bli bjuden på fest - komma till färdigdukat bord och bara vara gäst. Andra gånger känner man för att fira årets sista dag i sitt eget hem - kanske just för att då kan man duka fint på bordet och skapa precis den rätta känslan och stämningen man själv önskar :)
Nyårsbordet är ofta extra fint, och det duger inte med ett vanligt dukat bord; det ska helst vara riktigt överdådigt, på gränsen till pompöst. Vi leker med idéer och kreativ dekoration, och det är verkligen bara fantasin och kreativiteten som sätter gränser. Det här är den sista dagen på året, och då slår vi gärna på stortrumman och pyntar lite extra, när vi nu har ett nytt, fint år framför oss.  

Vi vil gärna dela några av våra tips med er; 
En riktigt trevlig nyårsfest startar när gästerna kommer in i huset, 
och en välkomstdrink skapar stämningen för både små och stora gäster!
Ljusfat som matchar bordet är ett måste. Här har vi valt silver och vitt. 
Vilka är dina nyårsfärger?
Här har vi använt ett glas med julmotiv. Vi la några dekor stenar i botten, och vatten, innan vi toppade med blommor och ett värmeljus/flytande ljus. Lätt att variera så att det matchar ditt bord!
Dekorativa skålar är så användbara, som här; 
Fyllda med chokladkulor i den lilla, och den stora har vatten med ljus i. 
Själva dukningen sätter ofta pricken över i:et. Här har vi gjort det lite tuffare. Med bestick som ser ut som om de är tillfälligt placerade på tallriken, en enkel men dekorativ servett och en liten dekorationsblomma i mitten. Vad tycker du? 
Här har vi använt ett dekorativt bordsunderlägg, med dukningsfat och så en fin och vacker servis. 
Besticken är fint placerade på den ena sidan, och på toppen tronar en söt julinspirerad servett. 
Här använder vi underläggsbrickor, dukningsfat, tallrikar - och en assiett högst upp.
Servetten har fått klassisk solfjäderform. Vi låter några ljuslänkar lysa upp bordet, ihop med levande ljus - vi tycker de fungerar fint ihop som stämningsskapare. Har DU satt igång och planera årets nyårsbord?
Du har kanske redan "provdukat" bordet? Vi vill gärna se era inspirerande bilder av era dukade bord, så dela gärna era bilder av vackra dukade bord med oss, oavsett om det är nyårs- eller julaftonsbordet som är dukat. 

Dela din inspiration med oss - på vår facebooksida, på Instagram med taggen #NilleBorddukning - och om du har bloggat om ditt dukade bord, kan du dela en länk till sidan din i kommentarfältet. 


Vi passar nu på att önska alla våra följare av bloggen
ett fantastiskt nytt år - vi är redo att möta 2014!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar