torsdag 5. desember 2013

Virkat överdrag till ljuslykta
Virka en lång remsa av lm. Mät och anpassa remsan till omkretsen nederst på lyktan. Remsan bör vara lite kortare än omkretsen längst ned på lyktan eftersom denna kant skall hålla det virkade arbetet på plats ned mot lyktan.

Gör en ring med en kedjem i första lm. * Virka 4 lm, hoppa över 2 lm i ringen och fäst luftmaskbågen i den 3:e lm med en fm *upprepa från *till *varvet ut. Avsluta med en kedjem i första lm på föregående varv. 

Virka kedjem fram till mitten av första luftmaskbågen. Virka 1 fm i luftmaskbågen, *4 lm, 1 fm i nästa luftmaskbåge* upprepa varvet ut. Avsluta med kedjem i fm i den första luftmaskbågen. 

Virka kedjem fram till mitten av luftmaskbågen, *4 lm, 1 fm i nästa luftmaskbåge* upprepa varvet ut. Avsluta med en kedjem i fm i den första luftmaskbågen. 

Upprepa detta tills arb är lika högt som lyktan. Virka nu ett varv med 2 lm och en fm i nästa luftmaskbåge. Detta för att dra ihop lite högst upp på lyktan. Placera lyktan inuti överdraget innan du fäster.

Tips: om överdraget inte stramar åt tillräckligt högst upp, så tvinna eller fläta en snodd i samma färg eller i en annan färg. Trä denna snodd genom luftmaskbågen med de 2 lm och dra åt. Knyt en fin rosett och häng eventuellt på någon dekoration … ett trähjärta, stickat hjärta eller dylikt. 

Använd din fantasi! Ha en skön stund!


1 kommentar:

  1. Så otroligt sött! Tyvärr kan jag inte virka annat än långa snören, meeeeen detta känns ju som att till och med jag skulle kunna klara ut med lite pill, mycket tålamod och kanske en vän som hjälper mig. ;) :D

    SvarSlett