lørdag 21. desember 2013

Årets mysigaste tradition innan jul; Julklappsinslagning

Hårda klappar, mjuka klappar, fyrkantiga, runda och platta paket. Vardera klapp har sin egen form och varenda paket vi slår in ska byta ägare under julen.

Just det att slå in julklappar är lite av julens charm! Vi tycker det är så mysigt att slå in klappar - och har gjort det till en trevlig jultradition som vi tycker om att göra de sista dagarna innan julen rings in.Vi ser till att det är något gott i koppen eller glaset, fyller fatet med smakprov från julbaket. Bordet har vi redan täckt med inslagspapper och rullar med fina snören och band, små klistermärken och till/från-lappar. En del klappar hamnar i presentpåsar, andra packas noga in i silkespapper. 

I bakgrunden står julmusiken på för fullt och fyller huset med säsongens traditionella godlåtar. När vi slår in julklappar, och ger varenda paket sin egen stil, då är det jul i vårt juliga hem.

Här är några av våra favorit inspirationstips! Till alla er från oss i Nille!
Presentkartonger och fina påsar gör julklappsinslagningen till en lek. Kanske presentkartongerna kan användas på nytt igen om man vill? Eller så kan du ha de till att samla olika saker i som du vill ha kontroll på. Presentpåsarna är perfekt till mindre klappar och väldigt dekorativa. 

Lägg märke till polkagris stängerna som hänger på det ena paketet. Trevligt som pynt och trevligt att njuta under ledigheten. 
Kraftigt papper är jättefint till julklappar. Pappret tål massor, och de är fina att dekorera just pga att de är enfärgade. Använd dekorationstape, ett fint snöre, några klistermärken, ja vad du vill. Du kan vara riktigt kreativ om du slår in i kraftigt papper. 
Klassisk inslagning i tomtemönstrat papper är mysigt - och får oss till att drömma oss tillbaka till barndomens paket.
Vem påstår att inte vi har en vit jul? Använd vitt och stålgrått papper, och skapa en vit jul i ditt eget vardagsrum - under julgranen. Häng på något mysigt pynt och gulligt band. Vackert att få och vackert att ge bort!
Guldfärgade paket osar av exklusivitet och och ligger och blinkar under julgranen. Sätt på en paket stjärna, och ett fint snöre till slut. Vad kunde du tänka dig att slå in i guldfärgat papper? Pepparkaker är så fint att pynta klapparna med. Sätt på en märklapp och vips har du en ätlig till-och-från lapp!


Nu har du fått många fina tips och du kan mer än gärna stjäla några nu före jul. Håll av lite tid - och gör det till en mysig jultradition att slå in personliga paket till dina vänner och din familj. 

I våra butiker hittar du allt du behöver för att göra din julklapps inslagning till ett mysigt julpyssel.


Gillar du att slå in paket - och ge vardera paket sin egen stil? 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar