torsdag 17. januar 2013

Gör dina egna bollar till ljusslingor!

Ljusslingor är fantastiska, vi älskar de!

Med enkla grepp kan du skapa en trevlig ljuspunkt i vardagsrummet eller var du vill. Slingorna är roliga att leka lite med och det är bara fantasin som sätter stopp för hur de kan användas.

Här får du några tips från oss och förklaring på hur du gör egna bollar till ljusslingan.
                                                  Bilden har vi lånat från norska nille Pinterest , och är pinnad av Lily / Livingathome.deTrevligt och enkelt att använda

  • Om du har ett stort fat kan du lägga ljusslingan på fatet med några kvistar, eller blommor. Låt gärna ett par hänga utanför, då blir det bara ännu finare.
  • Lägg de i en stor genomskinlig vas. Mysigt!
  • Varför inte lägga ut de på ett findukat bord, eller på en skänk med ljusfat. Ett vackert stilleben!
  • Häng de från en gardin eller runt fönstret och du får ett mysigt och fint uttryck både från in- och utsidan av fönstret.
  • På barnrummet kan ljusslingan skapa ett mysigt och tryggt ljus för de minsta. För de större barnen kanske ljusslingan kan hjälpa till att skapa discokänsla? Vilka barn är det som inte skulle vilja ha discolampa på sitt rum?


Vi älskar ljusslingor - och leker mer än gärna med spännande användningsområden!
Dela dina bästa användningstips med oss!

Bilden är lånad från norska nille Pinterest 
och pinnad av Lily / Stars n Sparkle


Bild från norska blogen "Små glimt i hverdagen"Visste du att du kan göra dina egna kulor till ljusslingan med enkla hjälpmedel?
Har du kanske en ljusslinga med enkla ljus, stjärnor eller en annan sort och vill hellre ha kulor? Då kan du med enkla grepp göra dina egna kulor. Laila, som skriver den norska blogen "Små glimt fra hverdagen" har gjort några jättefina kulor, och har delat med sig till sina följare hur man gör det. Vi har fått låna beskrivningen och här är det du behöver för att göra dina egna kulor!


Du behöver;
  • Ballonger, olja, tapetklister, garn och engångshandskar.
Snabbguide;
  • Blås upp ballongen i lagom storlek.
  • Smörj in ballongen i olja (matolja).
  • Doppa garnet i klistret och snurra det runt ballongen.
  • Låt torka - och ta ut ballongen.

Obs!
Det kan hända att du prövar och felar lite, men ha tålamod - till slut blir det bra - och du har gjort dina egna ljuskulor! Självlagat är vällagat och populärt som aldrig förr!

Läs gärna på Lailas blog "Små glimt i hverdagen" om hennes tips, råd och de erfarenheter hon fick när hon gjorde dessa kulor, innan du sätter igång :)

Visste du att det mesta du behöver för att göra dina egna dekorativa ljuskulor finns tillgängligt i våra nillebutiker, till och med fina dekorativa batteridrivna ljuslänkar?Är du lika förtjust i ljuslänkar, så kallade "Happy Lights" som oss?

Har du ett kreativt tips på hur man kan dekorera med ljuslänkar. 
Visa oss dina bästa idéer och dela bilder med oss på vår facebooksida!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar