onsdag 26. desember 2012

Betalning för påsar till välgörenhets föremål

Traditionen trogen kommer vi i nille även i år under julen att stödja ett välgörenhets föremål. Vi tycker att denna tiden är en fin tid till att visa oss själva att vi kan hjälpa någon som har det värre än oss, och för vart år så väljer vi ut vem vi ska stötta baserat på vad majoriteten i organisationen tycker. Vi arrangerade en undersökning tidigare i vår, där vi frågade våra anställda vilken välgörenhets organisation de tyckte att vi skulle donera pengar till, och den solklara vinnaren blev den norska föreningen Støtteforeningen for kreftsyke barn (som byter namn till Barnekreftforeningen den 1/1-13). De fick över 65 % av rösterna så här var det inget tvivel!

Vi bestämde därför att runt julen 2012 skulle vi ge en gåva på 200 000 kr till föreningens arbete med cancer drabbade barn och deras familjer. Det vet vi att de uppskattar, och glädjen är stor för oss också!
Nyheter inför 2013 är att vi ingår ett samarbete med den norska Barncancer föreningen. Genom att hela tiden ha fokus på miljö och välgörenhet ska vi, som många andra stora kedjor i landet, börja ta betalt för våra bärpåsar som vi har i butikerna. Kedjor som Clas Ohlson, Järnia, Systembolaget och alla livsmedelsbutiker tar betalt för påsarna. Genom att ta betalt för påsarna hoppas och tror vi att vi kan minska användandet av påsar och samtidigt uppmuntra till andra miljövänliga alternativ som t.ex en bärpåse i tyg. 

Målet med att ta betalt för påsarna är inte att vi ska tjäna pengar på detta, men att göra folk mer medvetna om användningen av, och kostnaderna av, att producera och förbruka plast. Vi vill ge delar av beloppet som du som kund betalar för bärpåsarna, till en välgörenhetsorganisation. När vi lät våra anställda vara med och bestämma vilken välgörenhetsorganisation som skulle få en julklapp av oss i år, berättade vi också att organisationen skulle få delar av beloppet för varje bärpåse som säljs. Barncancer föreningen kommer därför att få en extra bonus just på grund av att vi börjar ta betalt för bärpåsarna från och med 1:a januari 2013. Vi planerar också att ha flera olika samarbeten med föreningen, bland annat runt den Internationella Barncancer dagen i februari. 

Vi hoppas att du som kund ser de positiva effekterna av att vi börjar ta betalt för våra påsar.


Vi önskar dig en fortsatt trevlig annandag!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar