tirsdag 12. februar 2013

Visa din glädje och omtänksamhet!


Alla Hjärtans Dag, Valentinsdagen, Sankt Valentin eller det engelska namnet Valentines Day - vi använder alla dessa uttrycken om alla hjärtans dag. Kärt barn har många namn!

Den 14 februari är kärlekens och romantikens dag, och det startade så här:

Kopplingen till romantik och kärlek uppkom först under medeltiden och uppstod möjligtvis genom en folklig föreställning om att fåglar i mitten av februari sökte och fann sin partner. Detta inspirerade pojkar och flickor att fundera på vem som skulle bli deras Valentin, det vill säga vem som de skulle hålla ihop med minst ett år framöver. 1300-talets England och Frankrike blev Valentindagen en fest för ungdom och förälskade, och parbildningslekar av olika slag var vanliga. Det var först då som helgonet som sådant började förknippas med kärlek. Under medeltiden uppstod där också en sed att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käraste, och senare på 1800-talet blev tryckta och utsirade valentinkort, ofta utsmyckade med sidenband och spetsar, populära.                                                                                                                              
                                                                                                                                   *Källa: Wikipedia

I år tänkte vi komma med några tips på hur du kan göra dagen perfekt för den eller de du tycker om! Din älskade, din bästa väninna, den närmaste familjen eller det fina kompis gänget - eller kanske en som du är hemligt förälskad i? Valentinkort är väldigt populärt, och kan ges anonymt. I engelskspråkiga länder är det vanligt att man köper små presenter, skriver söta kort eller ger bort kärleksbrev - anonymt eller med hela namnet. Åh...tänk att få anonyma Valentinkort - spännande!

Alla hjärtans dag är ett perfekt sätt att skapa lite spänning och sprida glädje och kärlek till en eller flera som du vill visa hur mycket du tycker om. Oavsett vad man tycker om denna dagen, så är väl de flesta eniga i att det aldrig skadar att sprida glädje och omtänksamhet runt sig? Valentinsdagen kan du göra precis så avancerad som du själv önskar; ofta är några fina ord mer än nog!Valentinsdagen handlar inte bara om att ge små presenter och kort. Det handlar om att sprida glädje och omtänksamhet, och här ger vi er några tips på hur man kan sprida glädje och kärlek runt sig:

 • Finn hjärtan i naturen runt dig - ett litet blad, en sten eller taggat på en vägg? Ta ett foto och skicka en trevlig mms till en du vill glädja. 
 • Om du har en söt nalle, kan du fästa på en liten lapp som du har skrivit något gulligt på!
 • Finns det egentligen något sötare än choklad? Finns till och med i hjärtformat!
 • Rita ett hjärte-kort och skriv några små fina ord om varför du gillar dina bästa vänner - och ge de var sitt kort med de fina orden på! Det enkla är ofta det bästa, och vi lovar att de kommer att bli väldigt, väldigt glada!
 • Köp en bukett med vackra rosor till en du håller kär - blommor säger ofta mer än tusen ord!
 • Placera små lappar med gulliga ord på runt omkring i huset, så att familjen din kan hitta lapparna när de minst anar det och läsa de fina orden. Det framkallar garanterat glädje!
 • Kanske något liknande för dina kollegor? Några på toaletten, i matsalen, på dataskärmarna - träffsäker stämningsskapare!
 • Gå ut och ät middag med ditt hjärtas utvalda - låt barnvakten ta hand om barnen.
 • Laga en god middag ihop med dina fina vänner, alla bidrar med tid, några ingredienser och arbetskraft. Det blir alldeles säkert en fantastisk måltid!
 • Ha en myskväll med dina tjejkompisar - nåt gott att dricka, god mat, lite godis och se en romantisk film till slut. Och vad passar då bättre än den sköna filmen "Valentines Day"?
 • Gå en promenad med någon du tycker om.

Ha det så trevligt och hoppas du blev inspirerad av våra tips - kanske du till och med vill göra flera av dessa förslag? 

Alla hjärtans dag handlar om att låta romantiken och kärleken flöda. Den handlar om att ta chansen att glädja någon, ge någon du tycker om något fint, säga något fint till dina närmaste och ju fler du vill göra glada, desto bättre!


Sprid glädje och kärlek!
Låt någon veta att du tänker på dem!
Visa någon att du tycker om de!

Hur ska du fira Alla Hjärtans Dag?
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar