fredag 1. februar 2013

Vi firar födelsedagar!

Årets viktigaste dag för barn i alla åldrar är utan tvivel själva födelsedagen. För barn är detta den största dagen i deras liv. Tänk att de blir ett år äldre - och det sker bara från en dag till en annan!

Det är fantastiskt att vara den viktigaste i allas liv, att vara i centrum, få all uppmärksamhet, och äta precis det man vill - denna ena dagen i livet - varje år.

Om du frågar ditt barn "Vad är det bästa med att ha födelsedag" Vilket svar får du då?Vi ser allt oftare att födelsedags firandet ofta hålls i flera dagar, eller delas upp. Först på skolan eller dagis. Hemma är det barnkalas - där alla de bästa vännerna är inbjudna till att fira den stora dagen. Till sist är det vän- och familjekalas!

Många firas alltså i 3 hela dagar, och tänk dig - 3 dagar där barnet är i centrum! Det är inte svårt att förstå att barn verkligen älskar kalas och all den uppmärksamheten de får - och för att inte glömma alla presenterna!

Det är väl inte så konstigt att barn längtar till denna dagen under ett helt år?

Vad är ert bästa födelsedagstips? Var med och dela med oss i kommentar fältet här nedanför!
Födelsedagar med tema har blivit mer och mer vanligt, och det är bara att välja och vraka i olika teman.
Födelsedagar med tema behöver inte betyda att det ska kosta så mycket, så här är några små tips från oss!

Den lilla prinsessan önskar sig allra helst ett riktigt prinsesskalas. Tänk dig att kunna fira den stora dagen i den allra finaste prinsess klänningen. Och det bästa är att den vackraste prinsessan inte behöver köpa sig en ny klänning. Använd en ni redan har, låt den lilla prinsessan laga sitt eget pärlsmycke och armband. Prinsesskronan görs lätt med lite fantasi och lite papp, lim och aluminium folie och en handfull med pärlor kan ni laga världens finaste prinsesskrona alldeles själva! Då snackar vi om världens vackraste prinsessa som kan fira sin födelsedag!

Pojkarna tycker det är roligt med fotboll - och fotbollskalas är väldigt populärt. Alla de inbjudna tar på sig linne, shorts och knästrumpor. Baka en rund gräddtårta eller chokladkaka - dekorera den som en fotboll, använd grön pappersduk eller en vanlig grön duk - och bordet blir en fotbollsbana. Eller ännu enklare, använd enfärgade assietter i favoritlagets färger. Enkelt - och skojigt.

Andra teman som är populära är discokalas - och det krävs inte stora lokaler eller att hyra in en dyr DJ för att ha ett äkta dicco hemma! En discokula eller ta små speglar, och lek dig fram med placeringen på dessa, använd glittrande serpentiner för att få glitter och glam känslan. Spä på med färgstarka ljus/glödlampor om du vill eller krydda med knallfärgade koppar och assietter. Men viktigast är tuff musik som står och pumpar i hörnan direkt från Spotify-listan eller barnens egen favorit CD och sist, men inte minst dans - massor med dans, så gör lite plats på golvet. En aktiv födelsedag, och tänk så fantastiskt roligt att bara kunna rocka lös på det hemgjorda dansgolvet! 

Eller varför inte sjörövarkalas? eller cowboy- och indiankalas är också otroligt roligt. Hade ditt barn helst varit cowboy eller indian? Våga vara en modern cowboy: Ha på dig jeans, och rutig flanellskjorta. Om du har en cowboyhatt liggandes, så ta den på huvudet - klar. Gör ditt eget indian-pannband av papper/papp och några kritor, eller limma på lite färgstarka lösa fjädrar.

Har du arrangerat ett tema-kalas - vilket tema var det?
Ställer vi för stora krav till barnens kalas?

Ofta så sätter vi vuxna alltför stora krav till att allt måste vara perfekt. Vi måste ha den speciella dekorationen eller den speciella födelsedagen. Presenter som är hemgjorda är de mysigaste presenterna man kan ge bort - och så är de så otroligt fina att få. Vi ser och läser ofta om föräldrar som köper presenter i 1000-kronors klassen till sina barn, men vi ser också väldigt ofta att de mindre kostbara presenterna gläder minst lika mycket. Aktiviteter och upplevelser med familjen kan också ges som present till barnen. Eller en låda med Lego till långt under 200,- är helt perfekt att ge - och ger många timmars lek och det triggar kreativiteten i barnen. Brädspel, böcker och tid- och säsonglösa presenter kan handlas in när det är erbjudanden. Ha ett litet lager med presenter som du vet kan passa till både pojkar och flickor, då har du alltid en present till hands när det kommer ett oväntat kalas till någon av vännerna i barnens klass.

Det är viktigt för oss i nille att visa kreativitet - och enkelhet. Du kan med enkla medel skapa en fantastisk födelsedag som ditt barn kommer ihåg - utan att det krävs så mycket.
Vi kallar oss utan att vara blyga för din födelsedagsbutik - för vårt mål är att du ska hitta det du behöver för att kunna ha ett kalas. Till ett rimligt pris kan du fira både en och två födelsedagar. Ballonger som du själv blåser upp, antingen med pump, eller om du vill ha helium, så har vi det också - för en bråkdel av det du måste betala om du handlar gasballonger hos dedikerade säljare. Om du vill ha en gör-det-själv födelsedag så kan du laga dina egna bordskort, använd pärlor till att dekorera med, antingen genom att sprida ut det fint över bordet, eller trä dina egna pärlrankor som du kan smycka eller hänga runt. DIY är skoj - och det känns extra bra att veta att det mesta på kalaset är hemlagat.

Ha det trevligt och njut din kreativitet - finn inspiration i tidningar och på nätet. Sänk kraven - då kommer du att märka att du också sänker axlarna genom att laga mycket av det du önskar dig själv. Vi kan lova dig att både era barn och ni själva kommer att uppskatta firandet - och börja längta till nästa års firande!

Nu vill vi gärna att ni ger oss era bästa födelsedagstips!

Vi vill gärna se dina gör-det-själv tips. Om vi får in många tips så kanske vi till och med kan dela de med er här på vår blog? Vad tror ni om det? Hade det varit roligt att få era bästa tips här på blogen? Alla era tips tas emot och värderas, så skicka oss era egna DIY tips, och länkar till bloggar där kalas-kreativiteten sprudlar över!

Om det är något speciellt ni önskar att vi skulle ha haft i butikerna vill vi gärna ha respons på det också. Men vi kan tyvärr inte uppfylla alla era önskningar och skaffa allt ni vill ha, men vem vet. Kanske är det just du som kommer med ett tips som till slut dyker upp i våra butiker?

Vi älskar att få tips och inspiration från er - för ni är ju med på att göra oss ännu bättre än det vi redan är idag! Så dela dina bästa födelsedags tips med oss här på blogen! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar