tirsdag 26. november 2013

Oväder på väg - är du redo för innetid, adventsmys och julkänslor?

Det spås riktigt stormväder de kommande dygnen, så varför inte göra det bästa av situationen och använda eftermiddagarna och kvällarna till att mysa riktigt gott inomhus medan det stormar som värst där ute? Om du inte har handlat in till adventstiden än, rekommenderar vi att du tar chansen nu och bunkrar upp till alla de trevliga aktiviteterna som julmånaden gärna för med sig. Om vinden ruskar i träden och regnet pöser ned där ute, så finns det inte så mycket som är trevligt som att krypa upp i soffan, ha levande ljus överallt och läsa en bra bok eller njuta en kopp varm te? Eller ännu bättre; ha det mysigt med lite julpyssel!


Har du gjort färdigt årets adventsljusstake?
Mörka, rufsiga eftermiddagar och kvällar utomhus, är helt perfekt att avnjutas inomhus istället, genom att göra årets adventsljusstake eller sista finish på en julkalender till barnen eller andra du tycker om! Hemgjord kalender är jätte mysigt både att göra och att få. Vi tycker det är skojigt att laga kalendern i all hemlighet när barnen har lagt sig, vara säker på att man har gömt de färdiga paketen på bästa sätt, och så iaktta de förväntnings fulla och glada barnen som längtar så mycket till 1:a december! Vi ÄLSKAR verkligen advents- och jultiden! Alla de här små hemligheterna, som ju handlar om olika sätt att göra varandra glad på, det skapar en förväntansfull stämning!

Glädjen av att se barnen viska och fnittra medans de förbereder en liten jul överraskning till oss vuxna. Glädjen över att samlas runt långbordet för att laga årets julkort eller sätta igång med julbaket. Det är ingen som säger att alla måste laga 7 sorters kakor för att julen ska bli perfekt - vi tycker att man ska laga så många man vill, oavsett om det är 1 sort eller 15! Det ska vara mysigt när man håller på, och ge oss den härliga julstämningen, förväntningarna och glädjen över att få kunna glädja andra…
Har du planerat klart vad du behöver till advent?
Det bästa med att vara lite tidigt ute, är att du har tid och energi till att riktigt njuta stort av jul- och adventstiden! Tänk så skönt det är att slippa handla in julklappar den sista veckan, och hellre njuta av att baka julkakor, pynta, skriva julkort och ha vänner och familj på besök. Låt stämningen och juldofterna fylla huset genom hela december. Allt från levande ljus, en öppen spis som sprakar, julblommor på bord och i husets olika hörn, och lite julpynt som sakta men säkert hittar sin plats i hemmet.


Åh, nu hamnade vi ännu mer i julstämning, om möjligt! Tror faktiskt att vi ska sätta på lite julmusik och förbereda julklapps listan nu! Och naturligtvis; tända stearinljus runt omkring här 


Vad är det du längtar mest efter i den härliga adventstiden som väntar? Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar