fredag 15. november 2013

Julen blir till på köket

Det är på köket som julens många smaker och lukter blir till, och därför är det så att julen startar just på köket för väldigt många. Vi vet att det dunkar i många pepparkakshjärtan och det är faktiskt lov att sätta igång nu!

Ett julpyntat kök är det mysigaste vi vet, när röda fina detaljer ställs fram på köket så njuter vi och känner julstämningen smyga sig på. När man står i julförklädet som doftar sirap och peppar och smält smör - det är så härligt!Nille har allt du behöver till julstöket på köket!


Julen plockar fram traditionsbäraren i oss alla, och många har bestämda kaksorter som bara måste vara med för att det ska bli jul, en bestämd ordning på julbaket och trevliga baktraditioner med vänner och barn. 

Har du provat "sambakning"? Bjud in adventsstressade vänner till gemensam bakning av flera olika sorter, så får ni både en social kväll och bakat massor av kakor i en smäll! Vi kan nästan inte tänka oss något mer trevligt!Lite julgodis och kalenderpaket skapar stämning!


Det är ju så roligt att fylla julfina kakburkar med pepparkakor, saffransskorpor, brända mandlar, knäck och ischoklad! Glöm för all del inte att provsmaka. Barnen tycker att det är den viktigaste delen av arbetet ;)Var är knäcken och vilken burk innehåller smörkola?Vår fina röda stjärnservis ger julstämning på köksbordet. Här är det mysigt att packa in paket också!
Pyntar du också på köket innan du sätter igång med årets julbak?

Vi har delat ännu fler bilder av kakburkar och julkök 
på vår Facebooksida, till inspiration!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar