onsdag 28. november 2012

Förjulsmys - och ännu flera kalendertips!

Vi är i tipshumör just nu!

Med så många fantastiskt duktiga och kreativa bloggare i Bloggarland, i tillägg till många duktiga och kreativa människor hos oss på nille, kom vi fram till att det definitivt fanns plats till ännu ett blogginlägg (det första inlägget med julkalendertips finner du här) med tips och inspirerande bilder till hur man ganska så lätt kan göra dekorativa och enkla julkalendrar till barnen eller någon annan man tycker om!

För många har julkalendern blivit ett måste, oavsett om man är 4 eller 40 år - och för många har julkalendern blivit själva symbolen på adventstiden fram till jul. Choklad kalender är enkelt och populärt bland många barn men vi ser att fler och fler hellre vill laga kalendrarna själva. En del lägger i små leksaker, andra har kalender med små uppgifter och familjemys, och en del fyller de med choklad och godis. Så finns det de som slår ihop alla olika saker till en salig blandning; en riktig överraskningskalender, där ingen dag är den andra lik.

Vilken kalender gillar du allra bäst?En julkalender bör inte kosta skjortan, många av oss har ju trots allt flera barn - och då kan det fort bli dyrt om varje dag ska innehålla en fin present. Mycket av myset och glädjen består ändå av att skapa själva kalendern. Gör det enkelt, gör det avancerat - men viktigast av allt är att göra de klapparna du själv vill eller tror att mottagaren tycker om.

Helgen här i huset benyttades till förjulsmys och pyssel, där bland annat inslagning av kalenderpaket och några redan inhandlade julklappar, stod på schemat. Som kalenderpaket har vi hittat några personliga favoriter i form av de söta nostalgiska mini chokladkakorna som finns i våra butiker just nu. Perfekt som små julkalender överraskningar eller - eller en trevlig tilläggs present på julklapparna. Vi tror till och med att vi ska använda dessa söta små choklader som till-och-från lappar. Tänk så roligt att kunna äta upp till-och-från lapparna - en säker vinnare! 


Vi inkluderade familjens minsta princessa i inslagningsjobbet - och med lite hjälp av ett par större händer, klarade vi av att göra några extra fina småpaket. Enkelt, snabbt och ganska så fint - tycker i alla fall vi :)

Detta var några glimtar från vårt förjulspyssel, men vi svansar ofta ut i den stora bloggvärlden, och den här gången bubblar det också över av fantastisk kreativitet där ute! Vi har pratat med några bloggare som har delat fina och kreativa inlägg på sina bloggar, och vi har sån tur att vi får lov att dela detta med er!

Den fina bloggen Lidyll har postat ett blogginlägg i repris från förra året "Julereprise - Lag adventskalender" där hon hade skapat en jättefin kalender med små kuvert. Fantastiskt plats besparande, dekorativt och enkelt - bättre kan det väl inte bli?
Som hon skriver på sin blogg (översatt):

"...Julkalendern är en sorts gåvokalender. Alla kuverten som är upphängda på trollhassel                    kvisten är numrerade och innehåller ett kort. På kortet står det ett litet ord för dagen, och en beskrivning på var man kan finna sin present. Några av dagarna kan gåvan bytas ut mot en "tjänst" som god middag, ryggmassage eller biobiljetter."

En annan blogg som vi verkligen också gillar är Junes Dagbok som redan är i full gång med julklappsinköp och -inslagning. Fina tips till att slå in julklapparna finner du i hennes blogginlägg "Giftwrapping".  Med få medel som dekorativt papper, matchande band eller snöre, och kort, har hon gjort jättefina klappar som triggar vår nyfikenhet. Samma kreativitet kan ju användas om det är vanliga juklappar eller kalenderpaket, eller hur?
Junes Dagbok har fokuserat på grå och vit inpackning och skriver på sin blogg (översatt):

"Jag kom, som sagt igång med julklappshandeln igår och de är färdig inslagna också. Det är otroligt mysigt att hålla på med sånt, så länge det inte blir stressigt och i allra sista stund... Än så länge går det i silver, grått och vitt, men det smyger sig nog in lite rött snart också..." 


Vi glädjer oss till att följa era bloggar i tiden fram till jul!Om du vill se ännu fler bilder från deras mysiga blogginlägg, kan du titta i vårt album på facebook. Junes Dagbok och Lidyll har låtit oss låna deras bilder för att göra ett inspirations album - och vi hoppas att ni gillar det ni ser!

Låna ett kalendertips här, stjäl ett inslagningstips där - och ta gärna en titt på vår pinterest sida. Där är det ännu flera som pinnar och delar bilder av vacker och spännande inpackning.

Julen är proppfull av glädje och trevliga uppgifter för hela familjen, och gör man bara lite här och lite där, så slipper man kanske undan det värsta stresset och kan njuta göromålen? Det är i alla fall våran plan ;)


      Njut förjulstiden 
- och använd mest tid till mysiga aktiviteter

 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar