fredag 29. august 2014

Har ni njutit årets kräftskiva?

Visst var det väl härligt med kräftpremiären i mitten på augusti? Vi är inne i en härlig tid där vi kan njuta den ljuva sensommaren och fortfarande få några långa kvällar utomhus tillsammans med familj och vänner. Har du inte hunnit med kräftskiva än, eller vill fira igen, så finns det gott om tid – säsongen varar till mitten på september.


Gillar du att fiska kräftor själv? Vårt bästa tips är att fånga kräftorna om natten, för kräftor är nattdjur. Du kan även köpa kräftor i butiken, det fungerar minst lika bra. Om du fångar kräftorna själv ska de kokas i välsaltat vatten och med krondill i vattnet. Häll gärna i lite öl och andra kryddor i vattnet också. När kräftorna är färdigkokta kan du låta de svalna lite innan du äter dem. Kom ihåg att suga ut all den goda saften ur kräftan!
Traditionella drycker som öl, snaps eller sockerdricka går bra att dricka till kräftorna. Servera gärna med tillbehör som vitt bröd, kex, sallad och kokt potatis.Duka bordet fint med lyktor, levande ljus och servetter och tallrikar som är dekorerade med kräftmotiv, så blir det garanterat en perfekt kräftskiva!

Vad är ditt bästa tips till kräftskivan?
Dela gärna en bild på din fina dukning till kräftskivan med oss på Instagram.
Använd hashtag #NilleSverige så hittar vi dina bilder!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar