søndag 26. oktober 2014

Värmeljusen från Nille blev BÄST I TEST i norska TV2 Hjelper Deg

Vi är otroligt stolta!

TV2 Hjelper Deg utförde sitt test av värmeljus torsdag 23. oktober, Nilles 50 pack Mimosa värmeljus med plastkopp och åtta timmars brinntid, blev kårade till testvinnare - så himla roligt!

http://www.tv2.no/2014/10/23/underholdning/forbruker/615227

 Klicka på bilden för att se hela ljustesten.

 TV2 Hjelper Deg testade ljusen på följande sätt; Alla ljusen sattes i ett dragfritt rum med lika stort avstånd mellan ljusen. Två ljus från varje paket blev testade och brinntiden baserades på det ljuset av de två som slocknade först.


I testen blev det lagt vikt på både den faktiska brinntiden och om flamman brann fint och jämnt, och våra Mimosa-värmeljus brann i 8:03 timmar. Vi gillar våra värmeljus i klar kopp, eftersom att den klara koppen gör att flamman skiner igenom och lyser upp hela ljuslyktan! Som TV Hjelper Dig skrev i sin test;

"...de ljusen vi allra helst vill ha i fönsterkarmen är Nilles Mimosa-ljus. För i tillägg till att de brinner i över 8 timmar, så brann de med en fin, klar flamma som lyser upp i höstmörkret."


När man älskar att tända levande ljus så som vi gör, är det viktigt att vara försiktig och följa några enkla råd. Levande ljus måste behandlas med respekt. Tänk på alla olika ljus som finns, alla måste hanteras på rätt sätt för att brinna rätt och under säkra förhållanden. Vi har skrivit flera bloggposter om det tidigare, och vi påminner om gärna om våra råd; här hittar du Nilles bästa råd om försiktighet när det gäller ljus.

Visste du att vi har 100% nöjdgaranti på alla våra stearinljus? Det betyder att om du inte är nöjd med ljusen du köper hos oss, får du pengarna tillbaka! Läs mer om vad 100% nöjdgaranti betyder för dig här!

Nu tänder vi några värmeljus och önskar er alla en riktigt fin söndagskväll!

mandag 20. oktober 2014

Gör dig redo för halloweenfest!

Skall du arrangera en halloweenfest?
Det skall vi, och vi har bestämt oss för att ha tidernas bästa halloweenfest. Vi samlas hemma med våra vänner och deras barn, sätter ut en pumpa med ljus ute och fyller hela huset med skräckinjagande fasa! Bordet dukas med dödskallar, levande ljus och krypande spindlar.


Smart tips! Använd spindlar och drakulatänder i bordsplaceringen.

Ge gästerna, både dina och de små som skall ut på "bus eller godis"-runda, gåshud! Du kan till exempel dämpa belysningen och spela upp ruskiga ljud i bakgrunden; ljud av knarrande dörrar, skrik
och åskväder förstärker stämningen runt ditt läskiga bord.


I våra Nillebutiker svämmar det över av ruskiga dekorationsaker och läskigt halloweengodis som kan göra ditt festbord komplett. Dekoreringarna i den här bloggposten är alla från våra butiker, så det är fritt fram för att stjäla inspiration.

Pappersservis med halloweentema. Enkel och dekorativ. En självklarhet på festen!

Och hur skulle det vara att använda en avkapad hand som bordskort? Skönt att veta att den inte är äkta... Lek med halloweeneffekter, hitta på något eget eller låna ideer från hemsidor och bloggar - eller från Nilles Pinterest board.

Byt ut ettiketterna på läskflaskorna, du hittar dem i våra butiker!

Kolla in ettiketterna på läskflaskorna i de olika bilderna, det är klistermärken kan du sätta på dina vanligaflaskor för att ge dem ruskiga namn - det här är verkligen pricken över i'et på halloweenfesten - och du kommer garanterat att imponera på dina gäster!


Ingen halloween utan pumpa med ljus! I tillägg till många fina lyktor och ljus kan du också pynta med äckliga små kryp, dödskallar och spindelväv, det fungerar som stämningsskapare både inne och ute.


Har du blivit bjuden på halloweenfest, eller skall du ha en själv? Funderar du på vad du och barna skall klä ut sig till? Kom in till oss, butikerna är fulla av kostymer, masker, peruker och smink. Det skall inte så mycket till för att se riktigt hemsk ut. Och det behöver inte kosta så mycket heller.

Det viktigaste är att vi skall ha en kväll full av skrämmande upplevelser, bus eller godis, och sist men inte minst skräckinjagande vänner i alla åldrar.


Vi i Nille hoppas du får en riktigt läskig och skrämmande kväll!

onsdag 1. oktober 2014

Hösten är här! Så planterar du vårens vackraste blommor redan nu!

Det finns få saker som är så härligt som när vårens första blommor börjar spira.

Visste du att du måste plantera dina lökar nu, innan frosten kommer mellan augusti och december, om du vill se det spira och gro i rabatten till våren?


Här är några av våra bästa tips till hur du får en vacker vårrabatt!



Förberedelser:

Lökarna är inte kräsna på jordsmån, men det är värt att notera sig att sandrik jord ger en god dränering. Om jorden är lerig bör du tillföra sand eller kompost.


Tips för att skydda mot frost!

Kasta inte alla löv i komposten, lägg gärna lite över löken du har planterat, det skyddar jorden och dina lökar när kylan kommer. Löven kan du ta bort när det börjar spira på våren.


Så planterar du på hösten.

Vänta till temperaturen kryper ner under 10 grader. Om du har stora blomlökar skall du plantera dem med den "riktiga sidan" upp, alltså där du ser stälken gro, plantera med 10-15 cm avstånd. Mindre lökar kan du sprida ut helt slumpvis. Ett smart tips på hur djupt löken skall planteras är att tänka dubbla lökens höjd.


Storleken är viktig!

Visste du att en stor lök ger större blommor? Växter som krokus och tulpan är populära, men plantera också växter du inte är så van vid. Om du planterar med stjälken ner så kommer blommningen senare på våren och du har på så sätt förlängt blomningsperioden.


Måste löken sättas i en rabatt?

Nej, faktiskt inte, om du vill kan du plantera löken i krukor, lådor eller urnor, se bara till att du har god dränering i botten. Tips; om du sätter en liten tapebit över hålet i botten medan du planterar förhindrar du att jorden rinner ut.
Om du vill kan du vänta till tex. mars månad. Fyll din planteringskruka med 1/3 jord, placera lökarna med stjälken upp och fyll på med jord. Alltså lökens dubbla höjd med jord. Placera krukorna på en plats med mycket sol. Vattna sparsamt, och kom ihåg att ta bort tapen i botten om du täckte över hålet när du planterade.


Lycka till och hoppas du får en riktigt fin stund med planteringen.
Nu kan du se fram emot en trädgård i full blomst till våren!